Preprost (in zapleten) odgovor je, da ni “najboljšega načina” za izgubo maščobe . Večina ljudi išče najboljšo dieto ali program vadbe, da bi se znebili odvečne maščobe na različnih predelih telesa.

Resnica je, da boš izgubila maščobo takrat, ko boš v telo vnašala manj kalorij kot jih porabiš. Ne glede na to kaj in kdaj ješ. Ljudje prav tako pozabljajo, da čista vsaka aktivnost / vadba porablja kalorije.

Seveda HIIT treningi porabijo več kalorij kot hoja, vendar si zmeraj prizadevaj, da najdeš tisto vadbo / aktivnost, ki ti je najbolj všeč. Tako boš lažje vztrajala pri stvareh, pri katerih se počutiš dobro.

Velikokrat slišim stavek, ko pride oseba do mene in ima željo, da bi rada izgubila maščobo okoli trebuha. Zapomni si, da maščobe ne moreš izgubiti lokalno. Vedno se bo izgubila prvo tam, kjer se je najprej začela nabirati. Lahko še tako pridno delamo vaje za trebuh in “trebušnjake”, vendar nam to ne bo nič pomagalo pri izgubi maščobe okoli trebuha.

Vseeno pa lahko nekaj narediš. Če izvajaš trening za moč boš pridobila mišično maso (ne skrbi, trening za moč še ne pomeni, da boš videti kot HULK / GORILA), ta pa bo prisilila maščobo, da se porazdeli po večji površini in zaradi tega boš videti bolj vitka.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.